VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

VTS-cursus initiator wipschieten

|

 

Verwerf een erkend sportdiploma

Verwen nieuwelingen en jeugdschutters 

De beste manier om de basistechnieken van het wipschieten aan te leren aan beginnelingen leer je in de cursus ‘initiator wipschieten’ van de Vlaamse Trainersschool (VTS).  Doe mee aan de cursus initiator wipschieten! 
Wil je weten hoe de cursus verloopt? Raadpleeg het cursusstramien.

 

Om hieraan deel te nemen moet je minstens 17 jaar worden in de loop van het jaar waarin de cursus start en over een basiskennis van het boogschieten beschikken.  De twee wipschuttersdisciplines komen aan bod: staande wip en liggende wip. De cursus bestaat uit tien vakken met in het totaal 59 lesuren (waarvan 6 uren stage). Deze worden verspreid over acht zaterdagen (zonder de examendagen). Het inschrijvingsgeld 2019 bedraagt 220 euro.

Je kan voor meer informatie terecht bij de VTS: Nancy Schelstraete, tel. 02/209.47.12, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of ga rechtstreeks naar de betreffende pagina op de Sport Vlaanderen webstek.

Klik hier voor de flyer 2019

Klik hier voor het ontwerp uurrooster van de cursus Initiator Wipschieten 2019 van januari tot september. De cursus gaat door in Melsele (Beveren) Oost-Vlaanderen