VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Nieuwe voorzitter Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters

|

Overmere, 1 april. Marc De Bruyne (52, Overmere) viert zijn aanstelling in aanwezigheid van vrienden, familie en schutters. Op deze zonnige zaterdag was VlaS uitgenodigd op de aanstellingsschieting bij Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan Overmere, de thuisbasis van de nieuwe voorzitter van de KNBBW. Ook delegaties van het Europees comité voor het handboogschieten op staande wip, de Nederlandse -en Franse bond waren van de partij. Na een dankwoordje van de kersverse voorzitter werd er geschoten door de verschillende schuttersmaatschappijen. 197 schutters mikten naar drie wippen waarvan twee muitwippen en één open wip.
VlaS-sportclubbegeleider Kira was die dag ter plaatse en kon Marc enkele vragen stellen.

TREND: Hoeveel jaar ben je al schutter?
MDB: Vanaf mijn 12 jaar, dus dit jaar 41 jaar.

TREND: Wat is je motivatie geweest om voorzitter te worden?
MDB: Structuren mee helpen uitzetten en een lange termijnvisie mee helpen bepalen om de toekomst van de KNBBW en de schuttersport staande wip te verzekeren en tegelijk ook om te vormen tot een bloeiende eigentijdse federatie, zonder de oorsprong en tradities te verloochenen. Dit lijkt me een uiterst boeiende opdracht die ik met veel enthousiasme wil aangaan.

TREND: Welke doelen wil je graag bereiken tijdens je voorzitterschap met de KNBBW?
Onze aangesloten maatschappijen maximaal ondersteunen in hun werking en ledenwerving zodat ook zij kunnen groeien. Boogschieten staande wip een jong modern imago geven zodat we terug kinderen en jonge mensen kunnen aantrekken. Onze structuren en communicatiemiddelen aanpassen naar de huidige noden.

TREND: Zat je voorheen al in het bestuur van de bond? Of van jouw maatschappij?
In mijn maatschappij zat ik reeds 32 jaar in het bestuur. Eerst bestuurslid , dan schatbewaarder en sinds 2005 tot nu voorzitter.
Sinds 2008 in de KNBBW als secretaris-verslaggever en vanaf 18 juni 2016 als voorzitter.
Sinds 2009 in het Europees Comité waarvan sinds 18 juni 2016 ook als voorzitter.

TREND: Bedankt Marc voor dit interview.

Marc De Bruyne klein