VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Unesco-film wipschieten te koop

|

De UNESCO-conventie voor de bescherming van Immaterieel Cultureel Erfgoed voorziet een Meesterwerkenlijst Immaterieel Werelderfgoed. Om in aanmerking te komen voor erkenning moest het gaan om een sterke concentratie van immaterieel cultureel erfgoed van een uitzonderlijke waarde en die diep geworteld is in de plaatselijke gemeenschap. Minister Paul Van Grembergen besliste om voor Vlaanderen het wipschieten (liggende en staande wip) te kandideren, als voor Vlaanderen representatieve traditionele sport.

Ter voorbereiding van het UNESCO-dossier voor de erkenning van het wipschieten als immateriaal werelderfgoed, werd door de Vlaamse Volkssportcentrale, de Vlaamse Traditionele Sporten vzw (VlaS) en het Vlaams Centrum voor Volkscultuur (VVC) een DVD gemaakt. Op deze DVD wordt de geschiedenis en de huidige beleving van het wipschieten (staande wip en liggende wip) in Vlaanderen duidelijk.

Deze DVD is verkrijgbaar op het VlaS-secretariaat voor slechts 10 euro! Voor VlaS-leden is er 3 euro korting (7 euro dus). De verzendingskosten komen op 1.5 euro.

Hoe bestellen?

Stort het correcte bedrag op het VlaS-rekeningnummer 734-3323854-61 met vermelding UNESCO-DVD, wij sturen u dan de DVD per kerende op.

o       11.5 euro voor niet-VlaS-leden

o       8.5 euro voor VlaS-leden