VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

De Europese Spelen kom eraan!

Evergem, 11 t.e.m. 14 augustus 2018

Rond half augustus gaan naar jaarlijkse gewoonte de Europese Spelen door te Evergem. Deze organisatie van de Belgische Krulbolbond vindt z’n oorsprong terug in 1988. Toen werd voor het eerst het Krulbol Kampioenschap van België – maats loten georganiseerd aan de Doornzele Dries. Van een eendagsevenement groeide dit door de jaren heen uit tot een meerdaagse organisatie. Naast krulbol komen ook boogschieten liggende wip en andere traditionele sporten aan bod. Verder zijn er tal van randactiviteiten zoals de rommelmarkt en de diverse optredens. Sinds 2003, en onder invloed van VlaS, gaat de organisatie door onder de naam Europese Spelen. Dit door de toevoeging van enkele buitenlandse teams waardoor en heuse interlands gespeeld worden.

Het startschot wordt dit jaar gegeven op zaterdag 11 augustus. Dit onder de noemer Dag van de Kampioenschappen met op het programma o.a. boogschieten liggende wip en het Kampioenschap van België krulbol. Verder is er op zaterdag ook de populaire rommelmarkt met kermisattracties. Vanaf de avond zorgen enkele leuke optredens voor de nodige sfeer en ambiance.

Europese Spelen 1 klein

foto: "Tijdens de zeskamp kunnen ook recreanten aan de slag op de krulbolbaan."

 

Op zondag vinden de eigenlijke Europese Spelen plaats. Zo nemen in het krulbol teams uit Vlaanderen, Nederland, Denemarken en Canada het tegen elkaar op. In het gaaibollen staat de derby der Lage Landen op het programma met een wedstrijd tegen Nederland. Daarnaast zijn er ook diverse kampioenschappen bij het boogschieten liggende wip. Bezoekers en recreanten kunnen zich uitleven in de zeskamp met als onderdelen festivalwip, struifvogel, katapult, krulbol, gaaibol en sjoelbak. Verder zijn er nog tal van kennismakingswedstrijden en initiaties in diverse traditionele sporten. De rommelmarkt gaat z’n tweede dag in met daarnaast kermisattracties en andere randanimaties. ’s Avonds kan je opnieuw genieten van sfeervolle optredens.

Op maandag zijn er de Vlaamse Kampioenschappen voor verschillende categorieën in het krulbollen. Daarnaast is er ook een wedstrijd boogschieten liggende wip. De kermisattracties zorgen voor de nodige randanimaties en de avond wordt afgesloten met het Happy Augustijn Hour.
Dinsdag, de slotdag, is de Dag van de Recreant & Jeugd. Zoals de naam prijsgeeft, komen die dag de recreanten en jeugd aan bod bij verschillende wedstrijden.
Info en programmatie over de Europese Spelen 2018 vind je terug op de website van de Belgische Krulbolbond www.krulbol.be.

(PL)

Europese Spelen 2 klein

Foto: “Het gaat er vaak spannend aan toe op de Europese Spelen.”

 

Logo Belgische Krulbolbond

foto: “Het logo van de Belgische Krulbolbond.”