VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Orde van Verdienste PC Vlaams-Brabant

|

Volgende kandidaten werden door hun clubs naar voren geschoven en door de Raad van Verdienste genomineerd. Op 1 december wordt de laureaat bekend gemaakt in Duisburg.

- Tim Rottiers, 14 jaar, wipschutterstelg
- Joseph Van Goethem, 69 jaar, integer bestuurder

Meer informatie en foto's van de genomineerden vind je hier onder.

 

Met de steun van: vlaamsbrabant.jpg

 

tim_rottiersTim groeide op in een echte schuttersfamilie. Hij was amper drie toen hij zijn lidkaart van de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters kreeg. Toen hij vijf jaar was, schoot hij zijn eerste vogel af. Hij was bij veel wedstrijden de jongste deelnemer, maar slaagde er altijd in wel een vogel af te schieten. In 2000 werd hij voor de eerste keer sectorkampioen. In 2002 werd hij jeugdkampioen bij de -tienjarigen. De jaren die volgden, leerde hij veel, maar kwam hij steeds tekort voor een eerste plaats. In 2006 lukte het wel. Hij won het jeugdcriterium en behaalde brons op het Kampioenschap van België. Bovendien werd hij bij de categorie scholieren Nationaal Koning 2006. Tim behoort nu al bij de topschutters. Ook voor hem heeft het spreekwoord ‘oefening baart kunst' betekenis, en oefenen doet hij, want hij is bijna op elke jeugdschieting aanwezig.

 

jef_vangoethemJeff is sinds 1971 secretaris en zaakgelastigde van de maatschappij Leuven Concorde. Hij is de voorzitter en de drijvende kracht achter het Leuvens Verbond, dat uit negen maatschappijen bestaat. Hij steekt zowel tijdens het zomerseizoen als tijdens het winterseizoen de handen uit de mouwen.  Hij leidt de vergaderingen tussen de aangesloten maatschappijen, houdt het reglement in orde en stelt de kalenders op. Jeff is bovendien ook al sinds 1986 schatbewaarder van de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters. Jeff is alom tegenwoordig, je vindt hem bijna dagelijks aan de wippen. Hij is een man van principes, die ijvert voor waar hij in gelooft; het wipschieten is een van die dingen waarvoor hij zich met al zijn kracht inzet.