VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Limburgers kennen hun volkssporten

|

Vorig week verwelkomde Munsterbilzen zo’n 1000 liefhebbers van traditionele sporten. Recreanten, bezoekers en specialisten konden er hun hartje ophalen aan kruisboogschieten, beugelen, kegelen, katapultschieten, pagschieten, klepschieten en schieten met luchtdrukkarabijn.

 

Jong en oud probeerde de verschillende sporten uit, de een al met meer succes dan de andere. De bezoekers merkten meteen dat bij traditionele sporten vaak toevalsfactoren, zoals het weer, winst of verlies bepalen. Aprilse grillen bleven uit, maar meerdere katapultschutters zagen hun knikkers afwijken door de wind. Kleine tegenslagen konden echter niemand deren. De bezoekers luisterden maar al te graag naar tips van de specialisten.

 

Ook deze tweede editie van Limburg Mikt was een groot succes. Met dit initiatief wilden alle Limburgse volkssportclubs, ondersteund door PC Limburg VlaS, iedereen laten kennis maken met de volkssporten in Vlaanderen. Bovendien was het voor de volkssporters zelf ook interessant om een andere sport uit te proberen.   Burgemeester Johan Sauwens en voorzitter VlaS Guido Van Alsenoy reikten de prijzen uit, niet alleen aan de specialisten maar ook aan de winnaars van de klassementen voor recreanten.

 

 

 

logo_limburg.jpg