VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Limburg Mikt opnieuw schot in de roos!

De succesformule om de Limburger kennis te laten maken met allerlei traditionele sporten kon ook tijdens deze 4de editie op veel bijval rekenen.
Ruim 700 Limburgers maakten kennis met allerlei traditionele sporten. Meer dan 400 specialisten demonstreerden hun kunnen in een van de zeven disciplines en gaven tips aan de bezoekers. Een aantal nieuwigheden zorgden voor extra variatie in het programma.limburg_mikt_08

 

 

 

 
 

 

Een aantal nieuwigheden zorgden voor extra variatie in het programma: 

Deelname kaart
Voor € 5 kreeg de bezoeker een deelnamekaart; met deze kaart kon de bezoeker via een parcours proeven van alle 7 disciplines. Deze kaart was troef… meer dan 100 kaarten gingen over de toonbank. De opbrengst gaat integraal naar een jeugdproject in 2009.

Klepschieten met 2 kogelvangers
Dit jaar werd met een hoogtewerker een tweede ‘kogelvanger’ geïnstalleerd. Daardoor verdubbelde meteen de capaciteit bij het klepschieten.

VlaS-kampioen
Voor het eerst tijdens Limburg Mikt werd het VlaS-kampioenschap Katapult georganiseerd. Na 4 ronden en het katapulteren van 28 knikkers, werd de 47-jarige Luc Driesen uit Lichtaart bekroond als winnaar.

Bondsfeest Gewest Beringen – boogschieten staande wip
Meer dan 250 schutters schreven zich in voor deze wedstrijd. De ploeg van Sint-Willibrordus Oud-Heusden kon deze wedstrijd op hun palmares schrijven. In 2005 vierde deze schutterij zijn 400ste verjaardag. Van traditie gesproken!  

 

logo_limburg.jpg