VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Orde van Verdienste PC Oost

|

Volgende kandidaten werden door hun clubs naar voren geschoven en door de Raad van Verdienste genomineerd. Op 24 november wordt de laureaat bekend gemaakt in Gent.

- Mario Boussaer, 35 jaar, sportschutter/organisator
- Eric Philips, 66 jaar, bescheiden, bedrijvig
- Paul van Grembergen, 69 jaar, hart voor volkssporten

Meer informatie en foto's van de genomineerden vind je hier onder.

 mario_webstekAls zoon van  uitbaters van een krulbol-, gaaibol- en schutterslokaal (cafe St-Bavo) werd Mario geboren met de volkssportkriebel.  Als liggende wipschutter kon hij een uitgebreid palmares bijeen schieten. Zo vestigde hij meerdere werelduurrecords. Zowel regionaal, nationaal als internationaal won hij meerdere kampioenschappen. In 2003 werd hij door de Vlaamse Boogsportfederatie liggende wip verkozen tot ‘Sportman van het jaar'. Bij de organisatie van de eerste Europese Spelen bracht hij het idee naar voren een Open Kampioenschap op de liggende wip te organiseren. Deze schieting in open lucht was meteen een schot in de roos. Dit Open Kampioenschap werd dit jaar dan ook al voor de vierde keer georganiseerd als succesvol onderdeel van de Europese Spelen.
ericphilips
Eric, al 56 jaar schutter, draagt het staande wipschieten in zijn hart. Al 35 jaar is hij bestuurslid van Mariakerke Sint-Sebastiaan en van het Gentse Handboogverbond. Hij brengt originele ideeën naar voren, die hij vol vuur verdedigt en waarvoor hij de volledige organisatie en verantwoordelijkheid opneemt. Hij is bekend voor zijn bescheidenheid en werkt vooral achter de schermen. Hij is bovendien niet enkel regionaal actief, maar is als afgevaardigde van de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters voor de tweede sector ook voor de federatie een onmisbare pion.  Drie maal maakte hij deel uit van de Belgische landenploeg toen die het Europees Kampioenschap won.

paul_webstekPaul van Grembergen begon zijn politieke loopbaan in 1968 als provincieraadslid. In 2001 werd hij voor de Volksunie Vlaams minister van binnenlandse aangelegenheden, huisvesting en ambtenarenzaken, en daarenboven minister van cultuur en jeugd in juli 2002. In 2001 werd hij burgemeester van Evergem. Hij is een zeer sociaalvoelend man, die ook voor de traditionele sporten een goed woordje doet. Hij deed lobbywerk voor het UNESCO-dossier wipschieten. Hij verkreeg subsidies voor de Europese Spelen, voor de muitwippen op Doornzele Dries en het krulbollokaal in de Cardijnwijk en zit mee aan tafel bij de besprekingen over het krulbollokaal in de wijk Tervenen.

 

 

Met de steun van:oost-vlaanderen