VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Belgische schutters voldoen aan verwachtingen

|

De Europese Unie Boogschieten Liggende Wip (E.U.L.W.) organiseerde te Erpe-Mere in de gemeentelijke sportzaal haar jaarlijks Koning-, Koninginnen- en Prinsenschieten. Alle Europese clubkoningen, -koninginnen en -prinsen, die aangesloten zijn bij de E.U.L.W. kregen de gelegenheid om de opperste titel te bemachtigen. Natuurlijk probeerden de winnaars van 2005 hun titel te verdedigen! 
koningen06

Bij de koningen werd het een strijd op hoog niveau. Van de 42 deelnemers gingen er 27 naar de finale. Dit is een opmerkelijk resultaat; in 2005 konden slechts vijf schutters zich voor de finale kwalificeren!  De Europees Koning 2005, Kristof Baeyens, kon zijn titel niet verlengen en moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. De gouden medaille ging naar Martin Meiresonne, die het na afkamping won van Raymond Van Langendonck.
Bij het koninginnenschieten plaatsten liefst 19 schutters zich voor de finale. Het is ongewoon dat meer dan de helft zich kon kwalificeren. Cindy Dellemans, reeds Europees Koningin in 2004, haalde het gemakkelijk van haar concurrentes. Als enige slaagde ze erin in de finale zes keer de hoofdvogel af te schieten (op tien schoten).
In de categorie prins-miniem (7 tot en met 10 jaar) en prins-cadet (11 tot en met 14 jaar) werden de titels zonder voorrondes beslecht; het werd dus een rechtstreekse finale met drie ronden. Bij de miniemen had Stijn Klaassen, Europees Prins 2005, het moeilijk. Na een spannende afkamping moest hij zijn titel overdragen aan Sarah Collijs en zich met een tweede plaats tevreden stellen. Ook bij de cadetten (11 tot en met 14 jaar) moest er afgekampt worden. Na de laatste ronde behaalden zowel  Lynn Claeys als Maja Baeyens een totaal van zes punten. Tijdens de afkamping moest Maja de duimen leggen tegen de in de Nederland woonachtige Lynn Claeys.

 

 

Met de steun van:oost-vlaanderen