VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Familieploeg uit Brakel haalt Belgische titel binnen

|

Gisteren zakten de staande wipschutters af naar Rijkevorsel, dat het toneel was voor het Belgisch Kampioenschap Handboogschieten op de staande wip.
NIEUW!
Bekijk hier de video-reportage van het BK

kvb_sta_wip_06_-_2Als eerste ploeg mocht de ploeg uit Kuurne schieten. Vier mannen en één vrouw schoten samen 26 punten af; geen slecht resultaat. Hun mogelijke winst werd echter meteen in twijfel gebracht toen de mannenploeg uit Baardegem evenveel punten behaalde. Zij kwamen samen op de tweede plaats te staan tot Jurgen Jouret, die deel uitmaakt van de familieploeg uit Brakel, op het einde van de zesde ronde een zij- en hoofdvogel afschoot. In één klap zeven punten.

Het vertrouwen steeg en Brakel Ware Vrienden eindigde op 31 punten. De ploegen uit Elversele en Beerse, slaagden er niet in deze koploper te bedreigen. Na de wedstrijd werd de trofee ceremonieel overhandigd. Tot het volgende BK zal de eeuwigdurende trofee, geschonken door koning Albert I, te bewonderen zijn in Brakel.

 

Belgisch kampioenschap per ploeg:
1.       Brakel Ware Vrienden
2.       Kuurne Sint-Katherina, Baardegem De Vonckisten
3.       Beerse De Edele Handboog

 

Op een na jongste deelnemer wordt VlaS-kampioen.

 

Tegelijkertijd met het BK vond ook het individueel VlaS-kampioenschap plaats. Twee schutters bewaarden hun kansen op de titel het langst en moesten tegen elkaar afkampen. Jonas De Vogelaere mikte veertien keer op de wip en schoot elf vogels af. Dat kon Edwin de Preter hem niet nadoen. Zo werd de op één na jongste deelnemer  aan deze wedstrijd Individueel VlaS-kampioen 2006.

 

VlaS-kampioenschap:
1.       Jonas De Vogelaere (15 jaar, Asper Sint-Sebastiaan)
2.       Edwin De Preter (53 jaar, Putte De Eendracht)
3.       Noël Donckels (50 jaar Baardegem De Vonckisten)

 

 

 

 

Met de steun van:oost-vlaanderen