VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Europese Spelen lokken vele traditionele sporters

|

Gisteren, zondag 13 augustus, was het zover. Voor de vierde keer vonden de Europese Spelen plaats in Doornzele Dries (Evergem). Vorig jaar bleek Nederland sterker dan Vlaanderen, dus het was aan de Vlaamse traditionele sporters om hun kunde te bewijzen.  

 

Eindstand Interlands:
1. Vlaanderen:    twee overwinningen - liggende wip + gaaibol
2. Nederland:      één overwinning      -  krulbol
2. Wallonië:        één overwinning      - staande wip

Een ploeg schutters uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland streed in de interland handboogschieten op de staande wip om de titel. De Waalse ploeg haalde het nipt op de Vlamingen met 23 punten tegen 22. Nederland werd derde met 18 punten.

De Vlaamse gaaibolders haalden het net als vorig jaar van de Nederlanders, met 1062 punten tegen 952 waren ze beste en mochten ze de Interlandtrofee mee naar huis nemen.

De interland op de liggende wip was vlug geschoten. Hoewel de Nederlandse ploeg vorig jaar vanaf het eerste schot duidelijk maakte dat ze de betere waren, moesten ze dit jaar al na de eerste ronde in de Vlaamse ploeg hun meerdere erkennen.

Tegelijkertijd bolden de Vlaamse krulbolders om hun eer. Hoewel vorig jaar de trofee aan Nederland werd uitgereikt, won Vlaanderen alle vorige edities van de Europese Spelen. Het werd een spannende wedstrijd, maar nadat bij de gelijkstand de afzonderlijke wedstrijden werden bekeken, zag de Vlaamse ploeg haar Nederlandse concurrenten met de trofee naar huis gaan.

 

 

Met de steun van:oost-vlaanderen