VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

VlaS animatoren volgen bijscholing

Brugge, 12 november 2018 – Zoals je in het artikel over ons vernieuwd animatieaanbod kan lezen in deze Trend, werd dit uitgebreid met Leukraak en de Terugworp. Nieuwe animaties betekent ook dat onze animatoren bijgeschoold moeten worden. We nodigden hen uit voor een evaluatie van het voorbije seizoen en een actieve bijscholing. Deze ging door op zaterdag 10 november op het VlaS-secretariaat.

Na een gezellige verwelkoming met koffie en thee, was het tijd om erin te vliegen. We gingen van start met een theoretisch gedeelte over de technische aspecten van beide animaties en wat uitleg over de mogelijke spelvormen. We benadrukken hierbij nogmaals dat het spelplezier ten allen tijde voorop moet staan! Na de theorie was het uiteraard tijd voor de praktijk.

Bijscholing katapult 10nov18 klein

“Onze animatoren in actie met de katapult bij Leukraak.“

Eerst konden onze animatoren hun schutterskunsten tonen bij Leukraak. Deze animatie met katapult werd meteen door iedereen gesmaakt. Het deed enkelen terugdenken aan de kinderjaren waarbij de katapult een vertrouwd object was. Florian bleek uiteindelijk onder tijdsdruk de beste schutter te zijn.

Vervolgens kwam het Steekspel aan bod. Geen nieuwe animatie maar enkele verbeteringen, zoals een aanpassing van de steekringen en de rijroute, moesten getest worden. De aanpassingen werden positief onthaald door ons animatieteam. Uiteindelijk bleek Lotte de vernieuwingen het snelst onder de knie te hebben. Zij scoorde dan ook het best in het Steekspel.

Tot slot mochten onze animatoren zich bewijzen met de Terugworp. Belangrijk bij deze animatie is een goede opwarming. Eerst werden dan ook in groep de spieren losgeschud. De Terugworp is een combinatie van het werpen van een zware bal en het vangen van de bal die uit de punchback terugkaatst. De dames in het gezelschap bewezen hier duidelijk hun mannetje te staan. Levi behaalde de maximum score met een perfecte worp vanaf de tien meterlijn, kortbij gevolgd door krachtbalster Liselot die de negen meterlijn haalde. Liselot deed dit wel met de zwaardere 2kg-bal!

Na de inspanning volgde de ontspanning en werd er duchtig nagepraat bij een lekkere spaghetti. We kregen veel positieve feedback over het afgelopen animatieseizoen. Ook de nieuwe animaties worden door onze animatoren positief ontvangen. Dit doet ons vol vertrouwen uitkijken naar een goedgevuld animatieseizoen in 2019!

(PL)

bijscholing groepsfoto 10nov18 klein

“Na al die inspanningen werd de honger gestild met een heerlijke spaghetti.“