VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Twee nieuwe VlaS-animaties!

Sint-Kruis, najaar 2018 – De leuke, actieve en innovatieve VlaS-animaties zijn ondertussen goed gekend in het animatiewereldje. Wat begon met de Festivalwip en later werd uitgebreid met het Steekspel en de Tegentrek, groeit nu verder uit tot een volwaardig animatieaanbod. Nieuwste paradepaardjes in deze stal zijn Leukraak en de Terugworp. Met deze animaties wil VlaS aantonen dat traditionele sporten ook op een eigentijdse manier kunnen beleefd worden, door jong en oud. Het zijn kennismakingsmodellen waarbij het spelplezier primeert. Wie de microbe via deze animaties te pakken krijgt, kan zich nadien verder verdiepen in de echte sportdiscipline.

Leukraak

“Wie kroont zich tot beste katapultschutter met Leukraak?“

Leukraak is gebaseerd op het katapultschieten. De katapultsport zit in de lift. Bewijs hiervan is het eerste WK katapultschieten dit jaar in Gualdo Tadino, Italië. Met deelnemers uit verschillende continenten was dit een waar succes. Echter is het voor kinderen en volwassenen vaak wat sukkelen bij een eerste kennismaking met de sport. Het technische aspect van het katapultschieten mag niet onderschat worden. Ook de noodzakelijke regels om de veiligheid te garanderen, kunnen het plezier beknotten. Net dat spelplezier is van essentieel belang om beginnende schutters te overtuigen door te zetten. Daarom bedacht VlaS een animatie waarmee men de techniek en het raak schieten makkelijk onder de knie krijgt. Het gebruik van aangepaste materialen zorgt ervoor dat de nadruk minder op veiligheidsregeltjes gelegd moet worden zonder dat dit ten koste van de veiligheid gaat. Onze animatoren worden ook opgeleid om meerdere leuke spelvormen te animeren. Zo zit er de nodige uitdaging en competitie in Leukraak zonder afbreuk te doen aan het speelplezier.

De Terugworp is gebaseerd op krachtbal. Ook bij deze animatie gingen we op zoek naar een alternatieve vorm van de bestaande sport, waarbij het spelplezier primeert op de sportieve prestaties. De deelnemers hoeven zo bij een eerste kennismaking niet meteen loodzware ballen te gooien dan nog buiten het bereik van vier verdedigers. Nee, met deze leuke animatie krijgen ze de eerste technieken aangeleerd op een speelse maar toch uitdagende manier.

In aanloop naar het seizoen 2019 worden ook de reeds bestaande animaties aangepast en verbeterd. Zo krijgen alle Festivalwippen nieuwe pijlen die nog veiliger zijn. Voor het Steekspel worden de ringen anders opgehangen en de rijroute gewijzigd. En tenslotte werd bij de Tegentrek de trekkrachtmeting aangepast zodat deze nog meer rekening houdt met de trekkracht van een kind t.o.v. een volwassene. Dit alles om de deelnemers een maximaal spel- en speelplezier te garanderen.

Interesse in deze originele animaties? Neem vlug een kijkje op www.vlas.be.

Nieuw! Wij ontvangen vanaf 2019 ook groepen te Sint-Kruis! Op zoek naar een leuke teambuilding? Fin de saison? Familie-uitje? Neem dan zeker verder contact op met ons voor een unieke animatiebeleving!

(PL)

Terugworp klein

“Vanuit de nekworp lanceren we de bal richting punchback.“