VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Digitale ongevalsaangifte

|

Brugge, augustus 2018 – De clubsecretarissen die geregeld eens inloggen op de internet ledenadministratie (ILA) zullen het wel al opgemerkt hebben. Onze VlaS-database krijgt geregeld een update. We streven ernaar om de service naar onze leden zo goed mogelijk en gemakkelijk te maken. De meest recente aanpassing die erbij gekomen is, is het tabblad “ongevalsaangifte”.

Een ongevalsaangifte doorgeven is een werk van veel schrijven. Om de papierenversie zo goed als mogelijk in te vullen. Dit dan nog eens op de post doen. Allemaal ietwat omslachtig en tijdrovend. Zeker in deze tijden met technologische mogelijkheden.

Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de clubsecretaris een ongeval online kan aangeven.

ILA ongeval aangeven klein

Wanneer je naar het tabblad “ongevalsaangifte” gaat, dan kan je daar een nieuwe aangifte invullen door op de knop rechts te klikken.

Als je nieuwe aangifte start, dan krijg je een eerste scherm waarop je clubnaam te zien is. Ook is de discipline reeds ingevuld.
Verder kan je de soort activiteit invullen en aanvinken of het een “lichamelijk ongeval” of een “ongeval met derden” betreft. Op basis van deze gegevens krijgen je dan verder de nodige velden om in te vullen.

Als alles is ingevuld dien je nog op de knop “verstuur” te klikken. Deze komt in het VlaS-secretariaat te recht. Van zodra wij een dossiernummer ontvangen van de verzekeringsmaatschappij, voegen wij dit aan de aangifte toe. Verder afhandeling volgt dan door de verzekeringmaatschappij.

De clubsecretaris dan de door hem ingevulde aangifte als pdf downloaden en printen.

(CV)

Als er vragen of opmerkingen zijn omtrent de verzekeringen, dan kun je steeds contact opnemen met Hein op 050 35 84 62 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.