VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Hitte schrikt oudere recreanten af

Tijdens de zomermaanden zijn de krulbolders op de Dries altijd iets meer aanwezig dan anders. Dit onder impuls van Patrick Huyghe en zijn team die er diverse zomerbollingen organiseren. De prachtige locatie met achttien buitenbanen, volledig in een groene omgeving, omringd door hoge bomen die voor de nodige schaduw zorgen. Met deze temperaturen (de mini-hittegolf begin juli) lagen de banen er ook niet meer in topconditie bij. Door de aanhoudende droogte zijn deze allemaal “verzand”. Dit zorgt ervoor dat er toch wel iets meer kracht moet gegeven worden om de bol toch nog dicht bij de staak te krijgen.

Krulbol recreanten klein

bijschrift: “Onder een stralende zon daagden een vijftigtal recreanten op om in teams van drie tegen elkaar te bollen. ”

Deze namiddag stond er een jeugdbolling en een recreantenbolling op de agenda. Patrick vreesde dat door het mooie weer de opkomst wel lager kon zijn dan op andere bollingen. En inderdaad, bij de recreanten een vijftigtal deelnemers en bij de jeugd slechts twee. Andere jeugdbolders waren al met hun ouders op vakantie vertrokken. Gianni De Zutter (15jr, Eeklo) en Xander Van Durme (14jr, Evergem) mochten het onder elkaar uitvechten. Daarbij kwam Xander, als lichte favoriet, als winnaar op het hoogste schavotje. Beiden ontvingen elk een prachtige trofee en nog wat drinkgeld. Van een gemakkelijke buit gesproken.
Ook de recreanten mochten het met elkaar en tegen elkaar opnemen en dit over een verloop van vier wedstrijden of ronden. Er werden telkens teams van drie personen geloot. Één wedstrijd loopt tot negen punten. Het team dat dus eerst negen haalt wint die ronde of wedstrijd. Na iedere ronde was er even tijd om wat te drinken en bij te praten in de kantine. Ondertussen waren de nieuwe teams geloot, waarna Patrick hen opnieuw afriep zodat de bolders hun volgende ronde kon spelen op hun toegewezen baan. Op het einde van de middag werden alle ronden opgeteld. Er waren slechts drie deelnemers die in alle ronden gewonnen hadden. Martens Julien (69jr, Wondelgem) werd derde. Voor de eerste plaats ging het tussen Engels Marc (73jr, Sleidinge) & De Beule Arsene (76jr, Ertvelde). Door het gelijk aantal tegenpunten werd er gekeken wie in de eerste wedstrijd minst tegenpunten had gescoord. Met zes tegenpunten werd Engels Marc de winnaar van deze zeer zonnige recreantenbolling.

(CV)